Endla teater asendab koostööpartneri viivituse tõttu uuslavastuse

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatri suur saal pärast remonti.
Endla teatri suur saal pärast remonti. Foto: Mailiis Ollino

Endla teater asendab juunis esietenduma pidanud lavastuse "Ma teenindasin Inglise kuningat" Ingomar Vihmari lavastatava komöödiaga "Vedelvorst", kuna suure saali lavaseadmeid uuendav ettevõte ei ole novembris lõppema pidanud töödega graafikus olnud.

"Kahjuks ei ole teatri koostöö suure saali lavaseadmeid uuendava Hollandi firmaga Trekwerk sujunud plaanipäraselt: eelmise aasta novembris lõppema pidanud lavaseadmete rekonstrueerimine ei ole tänaseni lõplikult tehtud ja seetõttu oleme sunnitud 1. juunil esietenduma planeeritud lavastuse lavatehnilistel põhjustel edasi lükkama," selgitas Endla teatri kommunikatsioonijuht Mari-Liis Pärn.

"Bohumil Hrabali värvikas jutustus "Ma teenindasin Inglise kuningat" on lavastusmeeskonna ja teatri nägemuses materjal, mida lavale tuues tahame kasutada kõiki Endla renoveeritud suure saali lavatehnilisi võimalusi," rääkis Pärn.

Endla teatrijuhi Roland Leesmenti sõnutsi oli "Ma teenindasin Inglise kuningat" kavandatud uuendatud suure saali avalavastuseks möödunud novembris, kuid sügisel selgus, et renoveerimistööd võtavad rohkem aega.

"Pidime proovid katkestama ja lavastuse esietenduse selle aasta suve algusse lükkama, kuna "EV 100" teatrisarja koostöölavastuse esietendumise aega ei saanud enam muuta," ütles Leesment.

Siiski ei jää 1. juuni Pärnus esietenduseta: Endla 2018. aasta suve avatükk on eesti näitekirjanduse kuldvarra kuuluv Hugo Raudsepa komöödia "Vedelvorst", mille toob lavale teatri loominguline juht Vihmar.

Lavastuse kunstnik on Illimar Vihmar ja Laisavere kroonuvalla Näsnäruda talu õuel lahtirulluva komöödia värvikaid tegelasi kehastavad Sander Rebane, Carmen Mikiver, Jaan Rekkor, Sten Karpov, Ireen Kennik, Fatme Helge Leevald ja Lauri Mäesepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles