Rüütli plats piiratakse aiaga

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli plats peaks saama uue ilme Võidupühaks.
Rüütli plats peaks saama uue ilme Võidupühaks. Foto: KAMP Arhitektid.

Pärnu kesklinnas asuv Rüütli plats piiratakse esmaspäevast, 26. märtsist aiaga, et väljakule ja selle ümbrusele jaanipäevaks uus ilme anda.

Esialgu häirib ehitusaed ainult jalakäijaid. SEB panga ette jääb läbikäik nii jalakäijatele kui hoonet teenindavatele sõidukitele. Ringi tänava äärde pannakse ehitusaed puude juurest ja jalakäijatel on võimalik kõnniteel käia. Platsiga külgneval Rüütli tänava lõigul ei saa enam platsipoolsel jalgteel käia, kuid autotee ja merepoolne kõnnitee jäävad vabaks. Aia tänaval saab kõnniteel liikuda.

Rüütli platsi ümberehitustööd algavad uuringute ja ettevalmistustöödega. „Uuringutest selgub, kui palju on maapind läbi külmunud ja millal saab midagi teha,“ selgitas Pärnu linnavalitsuse taristu- ja ehitusteenistuse juhataja Väino Kaur.

Rüütli plats peaks saama uue ilme võidupühaks.
Rüütli plats peaks saama uue ilme võidupühaks. Foto: KAMP Arhitektid.

Sõltuvalt ilmadest laieneb tööde piirkond hiljem edasi Rüütli, Aia ja Ringi tänavale, kus on kavas autode liikumist ja parkimist piirata. „Teatame sellest veel ja püüame linnarahvast võimalikult vähe häirida,“ ütles Kaur.

Rüütli platsi ja selle ümbruse uuendaja on YIT Infra Eesti AS. Uue ilme saavad Rüütli plats, platsiga külgnev Rüütli tänav kuni vastas asuvate majadeni ning Aia tänav Rüütli ja ringristmiku vahel. Aia tänavalt kaob sõiduteerida, laiendatakse jalakäijate ala, uuendatakse tänavakatet, valgustust, välimööblit ja haljastust.

Purskkaevu väljanägemine ei muutu. Rüütli plats kaetakse helehallide graniitplaatidega, seda ümbritsevad platsiga samal tasapinnal kõnniteelõigud hallide betoonkividega. Paigaldatakse 29 istepinki, 20 jalgrattahoidikut, 41 tänavavalgustusposti, lillekastid ja kuusejalg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles