Politsei: Rehvivahetus võib oodata

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveamet soovitab inimestel jätkata talverehvide kasutamist ka aprillis, kuniks saabuvad ööpäevaringsed plusskraadid.
Politsei- ja piirivalveamet soovitab inimestel jätkata talverehvide kasutamist ka aprillis, kuniks saabuvad ööpäevaringsed plusskraadid. Foto: Aivar Aotäht

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) soovitab talverehvidega edasi sõita aprilliski, kuniks ööpäev läbi püsivad plusskraadid.


„Seni kuni temperatuur pole jäädavalt plussi pööranud, ei tasu sõidukitele suverehve alla panna,“ ütles PPA juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe.

Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini. „Nii kaua kui meie teed on jäised, lumised ja libedad, ei karistata ühtegi juhti, kes sõidab naastrehvidega,“ märkis Tikerpe.

Erandkorras võib talviste tee- ja ilmaolude korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist 30. aprillini.

Enne rehvivahetust tuleb üle vaadata suverehvide mustri sügavus. Kui kevadel on rehvi mustril sügavust 1,6 millimeetrit, tuleks osta uued rehvid, sest need ei pea tervet hooaega vastu. Seadus näeb ette, et suverehvi mustrisügavus peab olema vähemalt 1,6 millimeetrit, kuid politsei soovitab rehvivahetusele mõelda juba siis, kui jääksügavus on kaks millimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles