Mees ei jõua kuidagi trellide taha, sest peab tööl käima

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu arestimaja.
Pärnu arestimaja. Foto: Urmas Luik

30aastane Ahto sai karistuse juba möödunud aastal, kuid ta pole seda siiani kandma asunud: töögraafik ei luba.

Ahto jõudis kelmuse tõttu Pärnu maakohtu ette juba mullu oktoobris. Süüdistuse järgi pakkus mees kannatanule majutust ja võttis teenuse eest vastu 40 eurot. Kuid ohver öömaja ei saanud ja tüssaja ei andnud talle olematu teenuse eest raha tagasi.

Politsei määras kiirmenetluse korras kelmile küll 600eurose rahalise karistuse, kuid kohus asendas 12. oktoobril selle üldkasuliku töö tundidega.

Kuid Ahto ei ilmunudki üldkasulikku tööd tegema. Kriminaalhooldaja esitas seetõttu kohtule erakorralise ettekande ja seepeale määras kohus mehele hoopis 15 ööpäeva aresti.

Mees asus siis kaebama. „Isikult tuli määruskaebus ja pärast seda veel hulgi taotlusi, lisasid ja avaldusi,“ selgitas Pärnu maakohtu pressiesindaja Jaanika Lusti.

Ahto palus kohtul määrata talle arest ajaks, kui tal on puhkus. Vastasel juhul jääb ta lihtsalt ametist ilma. Kohus tuli vastu ja palus tüssajal seega karistust kandma asuda 25. jaanuaril. Selle peale kaebas mees jälle ja soovis, et arest lükataks edasi veebruarisse.

Kohus nõustus: uue otsusega pidi ta Pärnu arestimajja minema 7. veebruaril. Aga seegi ei sobinud Ahtole: samal päeval, kui mees pidanuks asuma karistust kandma, teatas ta kohtule uuesti, et ei saa arestimajja minna, sest jääb muidu tööst ilma.

Kohus palus mehel edastada töögraafiku ja määras selle põhjal uueks arestimajja ilmumise ajaks 1. mai.

Praeguseks on Ahto jõudnud karistusest kanda kolm ööpäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles