Pärnu tüdrukud tõid koolinoorte äriideede konkursilt võidu

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolinoorte äriideede konkurss Bright Minds Pärnu raamatukogus.
Koolinoorte äriideede konkurss Bright Minds Pärnu raamatukogus. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tänavuse noorte äriideede konkursi Bright Minds võitsid Pärnu Vanalinna Põhikooli noored projektiga “Likeit”, mis lihtsustab sõpradele kingituste valimist.

“Suurepärased lapsed!” ütles noorte juhendaja Piret Karu võistluse järgselt ning rääkis, et hindajad võluti ära vahva idee lahendusega ning positiivse olekuga. “Žürii andis noortele ka mõned soovitused, nad olid sellest mõttest väga huvitatud ning ka muidu positiivsed ja soovitasid kindlasti arendust jätkata.”

Neli viienda klassi tütarlast lähtusid idee arendamisel praktilisest vajadusest. “Mida kinkida, kas kingisaaja selles ei pettu, kui helistada ja küsida on üllatus ju rikutud,” jutustas Karu. “Nemad mõtlesid, et oleks hea, kui oleks olemas avatar, mis esindaks innimese maitset ja stiili, näiteks pildistad asju, paned need kuskile üles ja siis ütled, kas need meeldivad või ei ning teised näevad seda.” Selle põhjal saavad teised juba aimata, mida kellelegi kinkida võiks.

Võit 20 finaali jõudnud meeskonna hulgast ei tulnud Karu sõnutsi siiski kergelt: noorte fantaasia on ju piiritu ning samuti, kui võidu võtnud meeskondki, leidsid teisedki üllatavalt loovaid lahendusi elulistele probleemidele.

Võiduka idee taga seisab neljaliikmeline meeskond koosseisus Linda Marii Miiter, Elenor Kaelep, Marta-Liisa Õun ja  Laura Luhaäär ning noorte mentor on Kaire Miiter. Esimene koht tõi meeskonnale auhinnaks reisi ning 1500 eurot, mida juhendaja kinnitusel kasutatakse idee viimistlemiseks ja arendamiseks.

Märkimist väärt tulemusi saavutasid teisedki Pärnumaa noored, pitchimise ehk liftikõne eripreemia pälvis meeskond, kuhu kuulusid Pärnu Koidula Gümnaasiumi ja Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilased.

Tallinna tehnikaülikooli Mektory tehnoloogiakooli ja Swedbanki korraldatava koolinoorte äriideede konkursi võit tuli Pärnusse juba kolmandat korda: mullu pani võistluse kinni Koidula gümnaasiumi meeskond Bracket ning esimese hooaja võidu tõi maakonda idee “Jalgratas nutikaks”, mis seisneb jalgrattale kinnitatud seadmes, millega saab sõidu ajal telefoni laadida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles