Galerii: kondiitriõpilased valmistasid pühade puhul vahvaid martsipanijäneseid ja isuäratavaid torte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Pärnumaa kutsehariduskeskuses järjekordne vahva lihavõtte müüginäitus, kus sai näha ja proovida õpilaste välja mõeldud ja tehtud pagari- ja kondiitritooteid. 

Õpilasi toetasid ja aitasid pagari-kondiitri eriala õpetajad ja juhendajad Terje Jürgens, Terje Steinberg ja Helina Kruusmaa. 

"See paneb õpilasi pingutama ja õpilastele väga meeldib erilisteks puhkudeks küpsetada," avaldas Jürgens. "See on väga pikk protsess. Täna alustasime kell 11.30, aga tegelikult oleme mitu päeva selleks tööd teinud. Martsipanikujukesi hakati tegema juba nädal või poolteist varem. Koogid on muidugi tänased," täpsustas Jürgens. 

Müüginäitusest on kujunenud kooli igahooajaline traditsioon: nii kevadel, sügisel kui talvel korraldatakse müük, et õpilased saaksid loovuse ja oskused proovile panna. Suvel jääb üritus vahele, kuna õpilased valmistuvad eksamiteks ja üleriigiliseks noore meistri võistluseks. Lihavõtte müügiks valmistas Brigita Juska, kes mullu saavutas noore meistri konkursil kolmanda koha, imearmsaid martsipani- ja suhkrumassijäneseid. 

"Ühe kuju tegemisega on päris palju nikerdamist, ühe jänesega läheb aega umbes pool tundi," väitis ta. "See, kui ma teen midagi ja näen, kuidas inimesed seda nähes rõõmustavad, annab see indu juurde," rääkis Juska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles