Sütevaka kooli õpilane saavutas riiklikul ajaloo-olümpiaadil teise koha

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiaad. Foto on illustratiivne.
Olümpiaad. Foto on illustratiivne. Foto: Ardi Truija

Märtsi lõpus Tartus Miina Härma gümnaasiumis riiklikul ajaloo-olümpiaadil saavutas Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilane Liisamari Viik Epp Paveltsi juhendamisel teise koha.

Viik võistles esimese maailmasõja ja selle pärandi teemalises kategoorias, kolmanda koha 8. klasside arvestuses saavutas Henriette Toomlaid Mai koolist, teda juhendas Elju Kase.

9. klasside arvestuses saavutas Sindi gümnaasiumi kaheksandik Martti Šorin neljanda koha (juhendaja Lembit Roosimäe). Rasmus Ihermann ja Oliver Reidla Sütevakast (õpetaja Pavelts) jäid jagama 7.–8. kohta. Are kooli õpilane Jauram Reisner (juhendaja Marju Sepp) oli üheksas. Võistlejaid selles rühmas oli 30.

Olümpiaadil osalenud Sütevaka gümnasiste juhendas õpetaja Pavelts. Georg Timoštšenko teema oli Eesti 1917–1945 ja ta saavutas kümnenda koha. Esimese maailmasõja ja selle pärandi teemal pani teadmised proovile Hans Markus Kalmer, kes tuli kuuendaks. Reformatsiooni ja vastureformatsiooni teemalisi teadmisi näitasid Teresa Pulk ja Pille-Riin Karuse, kes jäid 11.–12. kohta jagama.

Olümpiaadi korraldab Eesti ajaloo- ja ühiskonnaõpetajate selts üle aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles