Ajakirjanikud otse-eetris: noored ja kevad Pärnu peal

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud Raido Keskküla ja Martin Laine raadiostuudios.
Ajakirjanikud Raido Keskküla ja Martin Laine raadiostuudios. Foto: Regina Atka-Jaakson

Regina Atka-Jaakson Tre Raadiost ja Raido Keskküla ning Martin Laine Pärnu Postimehest arutlesid saates "Aktuaalne Pärnumaal" noortekampade tegevuse üle. Ajakirjanikud tõdesid, et üks samm probleemi lahendamisele lähemale on seda teadvustada.

Jutud alla 14aastaste noorte kambast tundusid algul ebareaalsena, kuid on selgunud, et linnas liigubki ringi sedalaadi seltskond, kes kaaskodanike elu põrguks teeb.

Tõdeti, et noorte huligaanse käitumise põhjused võivad olla pärit näiteks kodust ja pidevast väärkohtlemisest.

Tegemist on eksiteel noorte inimestega, keda oleks vaja juhtida tagasi õigetele rööbastele, aga selleks läheb tarvis oskuslikku nõuandjat-pöörmeseadjat. Teismeliste äärmuslik karistamine poleks lahendus. Noori ei tohi hätta jätta, aga küsimus on, kuidas neile ligi pääseda. Ajakirjanikud nõustusid, et noortekampa ei tohi võtta lootusetu juhtumina, vaid tuleb üritada nende käitumist muuta.

Kevade tulekuga teevad enam muret kalamehed, kes jääle minnes annavad halba eeskuju lastele. Näiteks on mõnd õngelist toodud kaldale lausa mitu korda ja ometi tikub ta mõne aja pärast jälle jõele.

Hea on see, et inimesed on hakanud päästeteenistusele märku andma, kui nähakse inimesi jääl ajal, mil jõele minek on keelatud. Hoolimata aprilli alguse ootamatust lumesajust on kevadet tunda rändlindudest ja tärkavatest lilledest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles