Selgusid Liivi luulekonkursi maakonna parimad

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivi luulekonkursi vabariiklikus voorus esindavad Pärnut Mai kooli noored.
Liivi luulekonkursi vabariiklikus voorus esindavad Pärnut Mai kooli noored. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Reedel selgusid vendade Liivide luulekonkursi maakonna parimad lugejad. Riiklikku vooru lähevad Pärnut esindama Mai kooli õppur Kert Johan Sommer ja Tammsaare kooli õpilane Milan Stankevitš.

Noorimas vanuseastmes võitis Mai kooli õpilane Kert Johan Sommer, teiseks tuli Jõõpre kooli esindaja Florence Loore Ritso ning kolmanda koha vääriliselt etles Uku Kütt Kuninga tänava põhikoolist. Eriauhinna pälvis Tammsaare kooli õppur Milan Stankevitš.

Teises, 7.–9. klasside vanuseastmes osutus parimaks Vanalinna põhikooli noor Kaur Rasmus Tammelaan, teine oli Mai kooli õpilane Grit Lelle ja kolmanda koha sai Ülejõe põhikooli kasvandik Marja Tõnts.

Gümnaasiumiosas olid võistlema tulnud vaid Koidula kooli esindajad. Esikoha saavutas Laura Laud, teise koha vääriliselt etles Johanna Elisabeth Jäärats ja kolmandaks tuli Margareth Lasn.

Osalejatel tuli esitada vabalt valitud luuletus ja proosapala, millest ühe autor on Juhan või Jakob Liiv ning teise autor üks Juhan Liivi luuleauhinna laureaatidest.

Vendade Liivide luulekonkursi riiklik voor toimub 14. aprillil Alatskivil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles