Hajaasustuse programm ootab esmaspäevast taotlusi

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaev. Pilt on illustratiivne.
Kaev. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits

Toetamaks hajaasustuse piirkonnas elavate perede paremaid elutingimusi, on homsest 11. juunini avatud hajaasustuse programmi taotluste vastuvõtt.

Programmi eesmärk on tagada hajaasustusega alal elavatele peredele head elutingimused ja sellega aidata kaasa elanike arvu püsimisele nendes piirkondades. Programmist toetatakse kodumajapidamiste veesüsteemide, kanalisatsioonisüsteemide ja juurdepääsuteedega seotut. Juhul kui majapidamine ei ole elektrivõrguga liitunud, toetatakse autonoomsete elektrisüsteemidega seotud toiminguid.

Projekti maksimumtoetus programmist majapidamise kohta on 6500 eurot, mille hulka loetakse viiel eelmisel kalendriaastal saadud toetuste summad.

Taotleja ja kaastaotleja oma- ja kaasfinantseering peab kokku moodustama vähemalt 33,33 protsenti projekti kuludest ning töid tohib alustada alles pärast seda, kui projekti suhtes on tehtud rahastusotsus ja toetuse saajaga on sõlmitud toetusleping. Uuringud, projekteerimine, riigilõivud, notaritasud, teostusjoonised ja veenanalüüsid on mõnel juhul abikõlblikud enne toetuslepingu sõlmimist.

Taotlused tuleb esitada elukohajärgsesse omavalitsusse ja neid hindab omavalitsuse moodustatud komisjon.

Lisainfo programmi ja taotlemistingimuste kohta leiab programmis osalevate valdade veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles