Seeniorlaul tuleb taas

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Seeniorlaulu” mulused võitjad Aleksandra Järve ja Kaja Otsing.
”Seeniorlaulu” mulused võitjad Aleksandra Järve ja Kaja Otsing. Foto: Ants Liigus

Kuu lõpus Pärnus Kuninga tänava põhikoolis 12. korda toimuv Seeniorlaulu konkurss ootab osa võtma asjaarmastajaid laulusoliste alates 50 eluaastast.

Võistleldakse kolmes voorus ja kahes vanuserühmas: 50–65- ja üle 65aastased lauljad.

Esimene voor toimub helisalvestiste põhjal, mille järgi selgub kuni 20 solisti, kes pääsevad edasi ja kutsutakse teise vooru. Salvestisi vabalt valitud helikandjal oodatakse 13. aprillini aadressil “Seeniorlaul 2018”, MTÜ Rand, Auli 1b-5 , 80015 Pärnu. Helifailid saab saata meilil toomas@kuter.eu. Edasipääsust teavitatakse soliste 20. aprilliks.

Teise vooru pääsenud peavad esitama ühe vabalt valitud ja ühe Pärnuga seotud laulu. Laulud võivad olla esitatud fonogrammi, kaheliikmelise ansambli, klaveri või mõne muu instrumendi saatel. Laul ei tohi alla kahe ega üle nelja minuti pikk.

Teise vooru solistide hulgast valib žürii välja kuni kümme lauljat, kes saavad finaali. Lõppvooru jõudnud esitavad teises voorus kõlanud Pärnu-laulu ja laulu vabal valikul, mis peab erinema teises voorus ettekantust.

Esimese Seeniorlaulu korraldas rahvakultuuriselts Kirmas Ülle Jaegeri ideel ja eestvedamisel 2007. aastal kohaliku konkursina. Üritus osutus sedavõrd menukaks, et edaspidi kutsuti osalejaid juba kogu Eestist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles