Uue kunsti muuseum vajab 1000 ruutmeetrit

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kunsti Muuseumi hoone Pärnus.
Uue kunsti Muuseumi hoone Pärnus. Foto: Ardi Truija / Postimees

Pärnu linnavalitsus asub otsima uue kunsti muuseumi tegevuse jätkamiseks ruume Pärnu linnas. Linnavara peaspetsialist Kadri Tekko ütles, et ruumide üldpind peaks olema umbes 1000 ruutmeetrit, millest 600 ruutmeetrit moodustaks ekspositsioonipind.

Näitusepinna kõrguseks vajatakse neli–viis meetrit, abiruumidel soovitavalt kolm meetrit. Kõik ruumid peavad olema köetavad ja ventileeritavad ning neid tahetakse kasutada vähemalt kaks aastat.

Uue kunsti muuseumi töötajad on ruumivajadust seletanud detailsemalt. Nii peaks 175–225 ruutmeetri suuruste näituse­ruumide kõrgus olema 2,9–5,9 meetrit. Abiruumide hulgas soovitakse pinda hoidlale, raamatukogule, büroole, muuseumipoele koos laoga, kohvikut koos galeriiga, tualette, kinoprojektsiooniruumi, laopinda ning fuajeed koos muude üldkasutatavate ja läbikäiguks mõeldud ruumidega.

Mõistagi peab rendipind asuma kesklinnas ja esimesel korrusel, olema varustatud valve- ja ATS-süsteemiga. Näitusesaalid valgete seinte ja valgussiinidega.

LVM Kinnisvara juhatuse liige, kinnisvaramaakler Ingmar Saksing arvas, et uue kunsti muuseumile tegutsemispinna leidmisel on turul palju variante. “Pakkumisi on nüüdisaegsemaid, aga ka ebatraditsioonilisi. Mõni neist on nii hea, et võib sobida ­pikemakski ajaks kui kaheks ­aas­taks,” arvab Saksing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles