Shalomile kingiti jagamiseks mänguasju

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shalomi abikeskuse juhataja Anne Aas rõõmustas, et lastekaitsepäeva eel saavad nad paljusid lapsi uute mänguasjadega üllatada.
Shalomi abikeskuse juhataja Anne Aas rõõmustas, et lastekaitsepäeva eel saavad nad paljusid lapsi uute mänguasjadega üllatada. Foto: Ants Liigus

Pärnu Säästumarketid annetasid Shalomi abikeskusele uhiuusi mänguasju, beebirõivaid ja majapidamistarbeid, mis nüüd abivajajatele jagamist ootavad.

Iga päev saab Shalom Säästumarketitest lõppeva realiseerimistähtajaga toiduaineid, mida siis soovijatele laiali jagatakse. Tööstuskaupa kinkis kauplusekett esimest korda.

Tegemist on aktsiooniga, mille raames annetas Säästumarket kogu Eestis abiorganisatsioonidele 30 000 euro eest kaupa, ütles Rimi Eesti Food ASi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats. “Säästumarket ei ole varem korraga nii suure summa eest kaupa annetanud,” selgitas ta. “Tegemist on eelmise hooaja tööstuskaubaga. Toodete hulgas on näiteks nõusid, pesu, jalatseid, aga ka mänguasju ning muud kaupa.”

Lastele rõõmuks

“Me oleme nende asjade üle väga õnnelikud,” sõnas Shalomi abikeskuse juhataja Anne Aas. “Eriti tore on, et lastekaitsepäeva eel nii palju mänguasju saime.”

Annetatud asjad jõuavad inimesteni mitmel moel. Osa inimesi helistab abi otsides Shalomi numbril ja kui vestlusest selgub, et pere lastel napib mänguasju, saab nüüd neid pakkuda, selgitas Aas. “Samuti on inimesi, kelle puhul me juba teame, et nad vajavad abi,” lisas ta.

Abivajajaid elab Pärnus aga hoopis rohkem, kui me tänaval jalutades arvata võiksime, tõdes Shalomi töös vabatahtlikuna osalev Pärnu vaimulike ümarlaua sekretär Enn Veesalu.

“Me kipume arvama, et abivajajad on ise oma hädas süüdi, sest tänaval märkame esmajoones neid, kes võib-olla tõesti oma süül sellisesse olukorda sattunud on,” rääkis Veesalu. “Kuid seoses tööpuudusega on nüüd hammasrataste vahele sattunud palju neid, kes eluaeg on ausalt tööd teinud, ja üldjuhul on neil peres ka lapsed.”

Küsige abi

“Mina puutusin hiljuti kokku ühe noore naisega, kelle puhul väliselt ei arvaks mingeid probleeme olevat, aga tal külas olles tuli välja, et tal pole juba üle poole aasta elektrit olnud,” tõi Aas näite.

Ehkki eestlastel on tavaliselt väga raske tunnistada, et nad tuge vajavad, võiks vajadusel siiski Shalomi kas või helistada ja uurida, kas sealt tarvilikke rõivaid või muid asju leiaks. “Kui keegi näeb abivajajat enda kõrval, andku neist märku,” soovitas Aas.

Kui Pärnu Säästumarketitel kipub üle jääma toidukaupa, jagatakse see abiorganisatsioonide esindajatele. Riia maanteel asuvasse Shalomi tasub sellist toitu küsima minna hommikuti üheksa paiku. “Mõnel päeval juhtub, et poes pole meile kaupa pakkuda, kuid tavaliselt midagi ikka leiab,” ütles Aas.

Kel soov oma last uue mänguasjaga rõõmustada, võib samuti sellest Shalomi teada anda. Ka vastupidised pöördumised on oodatud, näiteks kui kellelgi on rõivaid, jalatseid või muud abivajajatele äraandmiseks pakkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles