Laulu- ja tantsupeole sõidab Pärnust 1650 noort

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noorte laulu- ja tantsupeole “Maa ja ilm” pääses Pärnu linnast 69 kollektiivi, neist 30 kollektiivi tantsijaid-võimlejaid ning 39 kollektiivi lauljaid-pillimängijaid.

Arvuliselt on tantsijaid ja võimlejaid ligikaudu 450 ning lauljaid ja pillimängijaid ligemale 1200, andis teada Reine Tapp, 11. noorte laulu- ja tantsupeo Pärnu linna kuraator.

Pärnust pääses peole tantsima neli esimese klassi segarühma, neli 2.-3. klassi ja kolm 3.-4. klassi segarühma, neli 5.-6. klassi segarühma ja üks 7.-9. klassi segarühm, kuus C-segarühma, üks neidude-, üks õpetajate ja üks valikrühm ning viis võimlejate kollektiivi.

Mudilaskoore sõidab laulupeole Pärnust kaheksa, lastekoore kümme ja poistekoore neli, peale selle üks poiste segakoor, üks neidudekoor ja kuus segakoori.

Pillimeestest on Pärnust laulu- ja tantsupeol enim puhkpillimängijaid – puhkpilliorkestreid on seal kokku viis. Suurpeol lööb siitmailt kaasa veel keelpilliorkester, kaks rahvamuusikaansamblit ja üks rütmimuusika ansambel.

Pärnu linna ja maakonna kollektiividel oli eelproovide perioodil 19 liigiproovi. Teise eelproovi käigus toimus peale ettelaulmise ja -tantsimise kollektiivide kategoriseerimine. “Enamik Pärnu kollektiive on teinud väga tubli eeltöö ja omandanud repertuaari suurepäraselt,” tunnustas Tapp.

11. noorte laulu- ja tantsupidu “Maa ja ilm” toimub 1.-3. juulil Tallinna lauluväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles