Paikuse politseikool sai uuendatud taktikamaja

Martin Laine
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik ja PPK direktor Kalvi Almosen avasid täna Paikuse politseikooli laiendatud taktikamaja.
Sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik ja PPK direktor Kalvi Almosen avasid täna Paikuse politseikooli laiendatud taktikamaja. Foto: Sisekaitseakadeemia

Täna avas sisekaitseakadeemia pidulikult politsei- ja piirivalvekolledži (PPK) taktikamaja laienduse Paikusel.

Sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik tõdes, et Paikuse taktikamaja laiendus on märgilise tähendusega. "Me peame kadettidele looma parimad õpivõimalused. Meil on juba olemas lasketiir, nüüd sai valmis taktikamaja. Ootel on autodroom, mille rajamisega soovime alustada juba järgmisel aastal," kõneles ta.

Raigi ütlust mööda on taktikamaja laienduse puhul kõige olulisem see, et uus hoone võimaldab teha harjutusi eri korrustel.

Paikuse politseikooli taktikamaja.
Paikuse politseikooli taktikamaja. Foto: Sisekaitseakadeemia

PPK direktor Kalvi Almosen selgitas, et säärane hoone võimaldab tulevastel ja praegustel politseinikel harjutada ülesannete lahendamist reaalsusega sarnastes tingimustes.

"Varem puudus väljaõppeks sobiv koht. Kui me soovisime harjutada treppidel ja korrusmajades liikumist, pidime seda korraldama kooli treppidel, mis aga ei taganud küllaldast kvaliteeti," nentis Almosen. Ta lisas, et õnnetuskohale lähenemine on politseiniku töös üks olulisi taktikalisi oskusi.

Taktikamaja laiendus on üks osa Paikusel paiknevast PPK õppekeskusest. Laiendus aitab tulevikus kogu territooriumi väljaõppes paremini ja efektiivsemalt kasutada. "See on samm turvalisema Eesti poole," ütles Almosen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles