Lasteaiaõpetajaid ja vanemaid oodatakse rahuloluküsitlusele

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaia mänguväljak. Foto on illustreeriv.
Lasteaia mänguväljak. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Üle 600s Eesti lasteaias kestab tänasest 10. juunini rahuloluküsitlus, millel saavad arvamust avaldada lapsevanemad, õpetajad, abiõpetajad ja õpetaja abid. 

Innove e-teenuste valdkonnajuhi Dirgis Kaarlõpi sõntsi on uuringu eesmärk välja selgitada lapsevanemate ja õpetajate rahulolu lasteaiaga. „Küsimustikega kogutud andmeid kasutatakse lasteaedadele tagasiside andmiseks õpetajate töökeskkonna kvaliteedi ja lastevanemate rahulolu kohta lasteaiaga,“ selgitas Kaarlõp.

Lasteaiad edastavad Innovest saadetud küsimustiku veebilingi lapsevanematele ja õpetajatele. Küsitlustele saab vastata elektroonselt, endale sobivas kohas ja ajal. Küsimustikku on võimalik täita nii eesti, inglise kui vene keeles ja selle täitmine võtab umbes 20 minutit.

Küsitluse vastuste analüüsi põhjal annab Innove tagasisidet osalenud lasteaedadele ja nende pidajatele. Tagasiside on lasteaiapõhine ja esitatakse võrdluses riigi keskmisega. Iga õpetaja või lapsevanema vastuste kohta eraldi tagasisidet ei anta. 2018. aasta tulemused edastatakse lasteaedadele ja nende pidajatele augustis. Nemad saavad seejärel lasteaia tulemustest informeerida lapsevanemaid ja õpetajaid.

Riiklikku rahuloluküsitlust korraldab Innove koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga teist korda, eelmine küsitlus oli aasta tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles