Erakorralise meditsiini osakonda pöördujate arv väheneb (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla. Foto on illustreeriv.
Pärnu haigla. Foto on illustreeriv. Foto: Ardi Truija

Tervise arengu instituudi (TAI) täna avaldatud andmetest selgub, et Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonda (EMO) pöördunud patsientide arv väheneb kolmandat aastat järjest.

Eelmisel aastal pöördus Pärnu haigla EMOsse 29 260 patsienti ehk keskmiselt 80 patsienti päevas. Tunamullu aga EMOsse 29 953 ja 2015. aastal 30 628 patsienti.

 

Eelmisel aastal Pärnu EMOsse tulnutest jäeti haiglasse ravile 5848, muudesse haiglatesse ravile suunati 63 abivajajat ja kodusele ravile 23 331 patsienti.

TAI andmete kohaselt on patsientide saabumise viis erakorralisse vastuvõttu sarnane eelmiste aastate omaga. Endiselt tuleb EMOsse kõige rohkem patsiente ise. Veerand patisente tuuakse kiirabiga, muudest raviasutustest saadetakse erakorralisse vastuvõttu 6,5 protsenti ja tagasikutsel või politsei saatel saabub alla kahe protsendi patsientidest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles