Ajakirjanikud otse-eetris: Pärnumaa busside ühtne piletisüsteem ei sobi ministri plaaniga kokku (1)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikrofon.
Mikrofon. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Pärnu Postimehe ja Tre Raadio saates “Aktuaalne Pärnumaal” kõnelesid ajakirjanikud Regina Atka-Jaakson, Raido Keskküla ja Siiri Erala tasuta ühistranspordist ja Pärnu suvisest liiklusest.

Keskküla avaldas kiitust Pärnumaa ühistranspordikeskuse praegusele plaanile viia Pärnu linn ja maakond üle ühtsele piletisüsteemile. “Eriti selles valguses, kus Pärnu linn on paisunud ülisuureks, ja üheeurone pilet, millega saab sõita nii maa- kui linnabussis ja ümber istuda, või kümneeurone kuukaart ei tohiks kellelgi üle jõu käia,” rääkis Keskküla. “Ministri plaaniga ei käi see paraku kokku.”

Erala leidis samuti, et selline ühtlustamine on hea idee ja lihtsustab inimese elu. “Kuulnud eile Vikerraadios ministri arvamust, jääb ta ikkagi seisukohale, et sellest rahast ei hakata ühegi linna transporti rahastama. Ning kui maakonnad ja linnad otsustavad sellise ühtse piletisüsteemi teha, nagu meil plaanis on, siis justkui tuleks seda piletiraha tagastama asuda ja sellest siis rahastatakse mingeid ühistranspordiga seotud uuringuid ja muud sarnast. Kui vaadata seda nüüd Pärnu ja Pärnumaa kontekstis, siis tundub see trahvi maksmisena selle eest, et sa ei lähe selle tasuta plaaniga kaasa.”

“Kui on näha, et riigil jääb raha vähemaks, ja teha selline totter asi, mida pool inimesi ei taha ja mille kohta kohalikud ütlevad, et neil pole vaja. Milleks? Ja veel panna selle alla sunniviisiliselt riigieelarvest väga suur summa,” arutles Erala.

Veel oli jutuks Pärnu suvine liikluspilt, kus hakkab silma üha enam kergliiklejaid. Rõõmustati, et inimesed sõidavad aina rohkem rattaga ja kõnnivad, kuid tauniti neid, kes sukelduvad linnaliiklusesse, kandes kõrvaklappe ja seetõttu ei pane ümbritsevat tähele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles