Kõhnema rahakotiga pered saavad kodutoetust

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KredExi kommunikatsioonispetsialisti Joonas Kerge sõnutsi on toetus oluline, et parandada lasterikaste perede elamistingimusi.
KredExi kommunikatsioonispetsialisti Joonas Kerge sõnutsi on toetus oluline, et parandada lasterikaste perede elamistingimusi. Foto: Mailiis Ollino

SA KredExi abil avaneb lasterikastel peredel võimalus saada kodutoetust, mis on mõeldud madalama sissetulekuga leibkondadele, kus kasvab vähemalt kolm kuni 19aastast last. Toetuse eesmärk on elamistingimusi parandada ja selle maksimumsumma on 8000 eurot.

KredExi kommunikatsioonispetsialist Joonas Kerge rääkis, et taotleja brutosissetulek ühe inimese kohta võib olla kuni 355 eurot kuus. Eelmise aasta taotlejate hulgas oli aga keskmine sissetulek ühe inimese kohta vaid 147 eurot. “Seatud piir on kõrgem, tegelikult nende perede sissetulek on veel madalam.” Tema ütlust mööda kasutatakse enamasti toetust elamistingi­muste parandamiseks, samuti väiksemas mahus uue kodu soetamiseks. “Igal aastal saab seda toetust 350–360 perekonda,” kõneles Kerge. Näiteks mullu maksis KredEx kodutoetust 356 kolme- ja enamalapselisele vähekindlustatud perele.

Eelmise aasta toetusvoorus laekus Pärnumaalt 59 taotlust ja toetati 27 vähekindlustatud peret, kellest korduvtaotlejaid oli kaks. Kokku eraldati Pärnumaa peredele 203 222,46 ­eurot ehk keskmiselt 7526,76 eurot pere kohta. Ühtekokku jagati toona toetusteks 3,2 miljonit eurot.

Sellel aastal kestab kodutoetuse taotluste esitamine 11. juunini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles