Buskerudi maavolikogu juht pälvis Pärnumaa vapimärgi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Pärnu maavalitsuse ja Buskerudi maavolikogu koostöö algas 1991. aastal.
  • 27 aasta jooksul on ellu viidud mitusada projekti tuhandete inimeste osalusel.
  • Ryberg on olnud Norra parlamendi liige aastail 1989–1993.

Buskerudi maavolikogu esimehele Roger Rybergile anti eile õhtul tseremoonial Ammende villas üle Pärnumaa vapimärk tunnustusena Buskerudi ja Pärnumaa koostöö aastatepikkuse edendamise eest.

Pärnu maavalitsuse ja Buskerudi maavolikogu koostöö algas 1991. aastal. 27 aasta jooksul on ellu viidud mitusada projekti tuhandete inimeste osalusel. Ryberg on olnud koostöös osaline 1994. aastast.

Ryberg alustas Buskerudi maavolikogus tööd, vastutades haridus- ja sotsiaalvaldkonna eest. Tema algatas koostöö Tihemetsa ja Saggrenda metsakooli ning Kilingi-Nõmme ja St. Hallvardi keskkooli vahel ja keeleõppe Tõstamaa keskkoolis.

Korda tehti Pärnu kodumajanduskool, laabus koostöö eri mittetulundusühingutega. Samuti oli Ryberg osaline lastekaitse- ja muudes sotsiaalvaldkonna projektides.

Viimastel aastatel on aktuaalne teema olnud sotsiaalne tõrjutus, erivajadustega noored, pagulased. Buskerud alustas erimetoodika – sotsiaalse konstruktsionismi rakendamist oma koolis AIB. Vastavat metoodikat on Pärnumaa inimesed käinud vaatamas nii Norras, kui seda on siin tutvustatud. Buskerudi AIB patroon on Norra kroonprints Haakon.

Roger Ryberg on Buskerudi maavolikogu esimees teist korda: esimest korda aastatel 2007–2011 ja taas aastast 2015. Vahepeal oli ta Hurumi omavalitsuse juht. Ryberg on olnud Norra parlamendi liige aastail 1989–1993.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles