Koidula kooli vilistlane valiti Zonta klubi stipendiaadiks

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Kiviselg.
Laura Kiviselg. Foto: Madis Sinivee

Zonta rahvusvaheline heategevusorganisatsioon määrab igal aastal stipendiume silmapaistvatele noortele neidudele. Pärnu Zonta klubi esitas 2018. aasta programmi Young Women in Public Affairs kandidaadiks Koidula gümnaasiumi vilistlase ja Pärnu linnavolikogu liikme Laura Kiviselja.

Zonta 20. piirkonna stipendiumikomisjoni liige Tiia Ööpik teatas, et Laura edestas kaaskandidaate ja ta valiti üksmeelselt tänavuse aasta stipendiaadiks. 20. piirkonna moodustavad Soome ja Eesti Zonta klubid.

Zonta International Young Women in Public Affairs programmi eesmärk on kannustada noori naisi osalema ühiskondlikes tegemistes. Premeeritakse neid, kes teevad vabatahtlikku tööd, oskavad seda juhtida ja peavad oluliseks parandada naiste positsiooni maailmas.

Selleks, et rohkem naisi oleks ühiskonnas juhtpositsioonil, tuleks julgustada noori edendama oma karjääri või pürgima juhtivatele kohtadele valitsuses ja vabatahtlikus töös ning end sel alal koolitama.

Stipendiumi said taotleda 16–19aastased neiud, kes õpivad, elavad või töötavad mõnes Zonta piirkonnas.

Piirkonna võitja saab 1000 USA dollari suuruse preemia.

Kandideerimiseks tuleb taotlejal täita väga täpselt reglementeeritud taotlus, saada kinnitus koolist ja soovitused vähemalt kahe organisatsiooni juhilt, läbida valikusõel Zonta klubis ja osutuda valituks piirkonna stipendiumikomisjonis.

Pärnu Zonta klubi esitatud kandidaadid on osutunud stipendiaatideks kolmel aastal. 2016. aastal sai tunnustuse Tõstamaa keskkooli õpilane Laura Jõe ja eelmisel aastal Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilane Johanna-Maria Tõugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles