Puuhalg lõhkus Vändras veokil kütusepaagi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teele valgunud kütus. Foto on illustreeriv.
Teele valgunud kütus. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile pärastlõunal lõhkus Vändras sõiduteel olnud puuhalg veoki kütusepaagi, kust voolas välja paarsada liitrit kütust, mis valgus remonditavale teele.

Häirekeskus sai eile kella 13.29 ajal teate, et Vändras purunes hakkepuitu vedanud veoautol kütusepaak ja sellest voolab välja diislikütust.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja sõnutsi juhtus õnnetus Pärnu-Paide maantee ja Pärnu-Viljandi maantee ristmikul, kus käib teeremont.

Pressiesindaja jutu järgi lõi teel olnud puuhalg poolhaagisega veoki, ligi 1000 liitrisesse kütusepaaki augu, kust hakkas kütus välja nirisema.

Keskkonnainspektsiooni andmete kohaselt voolas ligi 500 meetrisel teelõigul maha umbes 200 liitrit kütust, mis valgus teetammi.

Lekkivast kütusepaagist andsid veoki juhile märku vastutulevate autode juhid. Märguannete peale veok peatus. Kütusepaagi vigastus oli nii suur, et seda ei olnud võimalik parandada.

Paaki jäänud kütuse kättesaamiseks asetati paagi alla vann, millest hakati kahe ämbriga kütust teise veokisse transportima.

Keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuule sõnutsi maha valgunud kütus reostusohtu ei kujuta. „Maha nõrgunud kütus valgus teetammile absorbeerivasse kruusa pikal lõigul ja selle eemaldamine ei ole otstarbekas,“ seletas Tuul . „Ohtu keskkonnale sellest ei ole.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles