Taastuvenergiaga töötav purjekas maabub Pärnus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taastuvenergiat kasutav Saksa purjekas Maike sildub teisipäeval Pärnu sadamas, kus meeskond tutvustab alust huvilistele.

Maike meeskond seilab piki Läänemere rannikut, peatub üheksa riigi sadamates ja selgitab vajadust energiapöörde järele, sest on veendunud, et energia säästmine ei sünni Berliinis ega Brüsselis, vaid eeskätt inimeste peas.

Põhja-Saksamaal Wentdorfis kui oma kodusadamas paiknev Maike on täielikult ümber ehitatud taastuvenergiale. Diislikütusel töötav abimootor on asendatud elektrimootoriga, nii sellele kui navigatsiooniseadmetele vajaliku voolu annavad tuulegeneraator, päikesepaneelid ja mootori ülekandevõll, mis töötab purjedega sõitmise ajal.

Pärnu sadamas ürituse “Avatud laev” ajal tutvustavad alusega naabermaakonna Viljandi noored, kes MTÜ Tipu Looduskooli algatusel küsitlevad Pärnu elanikke, saamaks teada nende suhtumist energiapöördesse.

Poola ja Balti riikide sadamates peatumise järel võtab Maike kursi põhja – Soome ja jõuab Taani kaudu kodusadamasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles