Tralli lasteaia Täpsiku rühm üllitas raamatu

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu Tralli lasteaia Täpsiku rühm koostas raamatu “Täpsiku rühma väärtused”, kus rühma põngerjad räägivad sõprusest, kodust, perest, aususest, usaldusest, hoolivusest, abivalmidusest ja töökusest. Raamatukest illustreerivad laste joonistused.

Täpsiku rühma õpetajate Eha Kanarbiku ja Eda Lauri jutu järgi innustas neid raamatut looma asjaolu, et ühes 20 kuni 24 mudilasega rühmas on iga laps oma kodu väärtushinnangute ja kommete peegel, ent lasteaias peavad rühmakaaslaste suhtes kehtima ühtne kord ja kokkulepped.

Õpetajate sõnutsi pole aga kõik head väärtused iseenesest ja loogiliselt omandatavad, neid tuleb lastel kujundada õppeprotsessis ja siin on head meetodid täiskasvanute eeskuju, jutukesed ja situatsioonimängud.

Tuginedes Tralli õppe- ja arengukavale, kodukorrale ja lasteaiapere ühistegemistele, otsustati sel otstarbel koostada raamat “Täpsiku rühma väärtused”.

Raamatu valmimisel osales kogu rühmapere: lapsed, vanemad, õpetajad ja nagu seda sirvides selgub, on noortel autoritel nii mõndagi öelda.

Seitsmeaastane Elandra räägib, et õnnelik perekond on see, kes hoolitseb laste ja iseenda eest. Niisama vana Renek lisab, et tähtis on, et pered aitaksid lapsi ja lapsed oma vanemaid. “Minu vanemad peaksid saama hästi läbi, siis on isa ja ema õnnelikud ja lapsed ka,” arvab väike Renek.

Aususe kohta tähendab Andreas Agmar, et ausus on see, kui ta mitte kellelegi ei valeta, ja ausõna andes peab sellest kinni pidama.

Seitsmene Raigo jagab raamatus õpetussõnu, kuidas sõprust hoida. “Tee sõbrale head, kingi talle midagi ilusat, kui vaja, aita sõpra, kui sõber saab haiget, ütle talle midagi head. Ole sõbraga hästi palju sõber ja ära mine temast lahku,” soovitab Raigo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles