Algas elektriautode laadimispunktide rajamise konkurss

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on Eesti üks väheseid elektriautode laadimiskohti Tallinnas Vabaduse väljaku parklas.
Praegu on Eesti üks väheseid elektriautode laadimiskohti Tallinnas Vabaduse väljaku parklas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

KredEx kuulutas välja avaliku konkursi, mille eesmärk on määrata kindlaks elektriautode laadimispunktide asukohad ja leida laadimispunktide rajamiseks lepingupartnerid, kes kataks Eesti üleriigilise laadimispunktide võrgustikuga.

Pärnumaal kavatsetakse konkursiga rajada laadimispunktid Sinti ja Audrusse, aga ka Tallinna-Pärnu-Ikla, Valga-Uulu ja Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee äärde.

Pärnut käimasolev konkurss ei hõlma, sest taristu rajamiseks suurematesse linnadesse korraldab KredEx eraldi konkursi.

Alanud konkursi tingimuste kohaselt peab igas rajatavas laadimispunktis mahtuma parkima vähemalt kaks autot. Kell 8-20 peab laadimisjaamas peatujail olema võimalus viibida siseruumides, näiteks kohvikus või poes.

Laadimistaristu projekti eesmärgiks on luua üleriigiline võrk laadimisjaamadest (nii kiirlaadijad kui tavalaadijad), mis tagaks kindlustunde elektriautoga liikumiseks kõigile elektriautode kasutajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles