Eesti-Läti programmis jagus toetust Pärnumaalegi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS toetab Eesti-Läti projekti raames Kilingi-Nõmme ja Mazsalaca vahelise tee remonti. Foto on illustreeriv.
EAS toetab Eesti-Läti projekti raames Kilingi-Nõmme ja Mazsalaca vahelise tee remonti. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus kiitis Eesti–Läti programmi raames heaks 14 uut ühisprojekti, millele eraldatakse 5,5 miljonit eurot. Pärnumaa saab toetust Kilingi-Nõmme ja Mazsalaca vahelise tee remondiks ja Sinti automudelite juhtraja ehitamiseks.

Kilingi-Nõmme ja Mazsalaca vahelise maantee remondi projekti eesmärk on teha korda maantee Kilingi-Nõmmelt Läti linna Mazsalacasse, mis parandab tunduvalt kohalike elanike olukorda, kes peavad hetkel läbi ajama tolmuse ja aukliku teega ning muudab piirkonna turistidele ja kaubavedajatele lihtsamini läbitavaks, teatas Eesti-Läti programmi sekretariaadi juht Peeter Unt.

Automudelite juhtradade ehitamise projekt toob kokku Sindi ja Limbaži noored, keda ühendab ühine hobi – automudelite juhtrajasõit. Projekti raames ehitatakse Sindisse ja Limbažisse juhtrajad ja toimuvad laagrid automudelismi huvilistele.

EAS otsustas toetada veel ühist merikotkaste ja kalakotkaste jälgimist ja uurimistööd, Eesti ja Läti kiirabibrigaadide piiriülese teenusepakkumise ettevalmistamist, mahekartuli kasvatamise edendamist, kohalike ravimifirmade koostööd uue viirusevastase ravimi väljatöötamiseks aga ka sidemete tihendamist kohalike toidutootjate ja gurmeerestoranide vahel.

Varasematel aastatel on Eesti–Läti programm toetanud kokku 37 eripalgelist piiriülest projekti, mis on aidanud nii eestlastel kui lätlastel oma elu põnevamaks ja sisukamaks muuta. Erinevate projektide kaudu on abi antud väikestest purjetajatest mehhatroonika insenerideni.

Eesti–Läti programmi rahastatakse EASi vahendusel Euroopa Regionaalfondi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles