Omavalitsusjuhid tutvusid seisva briketivabrikuga

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa omavalitsuste liidu (POL) üldkogu pidas kesknädalal nõu Tootsis, vaagimaks valla käekäiku mõjutanud, mai lõpust seisatud briketivabrikule ja vabanenud hoonetele kasutusotstarbe leidmist.

POLi juhatuse esimees Eeri Tammik rääkis, et üldkogu liikmed kogesid sõitu turbarongiga ja tegid ringkäigu 72 aastat tagasid ehitatud ning tootmise lõpetanud Tootsi briketivabrikus, mis kuulub Soome Vapo kontsernile.

“Esiteks on meie toetus Tootsi vallale moraalne,” nentis Tammik, kelle sõnutsi tuleb leida ajaloolises vabrikus turbamuuseumi mõtet arendades sellele ligitõmbavust mingi tegevuse kaudu.

“Vabrikus võiks mõne hooratta käima panna, lisada atraktiivust seikluspargi rajamisega, sest seal saaks kasutada siseruumi,” arutles Tammik.

POLi üldkogu liikmed kinnitasid aastaaruande ja vallavanemaid vahetanud Are ja Surju valla uued esindajad. SA Pärnumaa Turismi juhataja Kaire Ilus tutvustas POLi toetatud turustamisprojekti tulemusi ja rääkis järgmisest, mis mõeldud Läti ja Venemaal Peterburi turule ning Soome ja Rootsi turiste Pärnule lähendava lennuliini taastamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles