Põrandaõliga kokku puutunud riidekalts läks iseenesest põlema

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Täna hommikul süttis Pärnumaal Paikuse vallas Põlendmaal elumajas põrandaõlist läbi imbnud riidekalts. Suuremat tulekahju õnneks ei puhkenud ja pererahvas viga ei saanud.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Mati sõnutsi polnud päästjatel sündmuspaika jõudes enam midagi teha, sest pererahvas oli suitsu täis toa juba tuulutanud.

Mati sõnutsi kutsus maja perenaine päästjad kohale toas levinud suitsu ja kemikaalilõhna tõttu. Põlengu allikat naine ei tuvastanud ja suitsemise lakates tuulutas ta toa.

Päästjad tegid kindlaks, et suitsu ajas tuppa kapis olnud põrandaõlist läbi imbunud riidekalts, mis oli iseeneslikult süttinud ja söestunud. Suuremat põlengut sellest õnneks ei tekkinud.

Mati sõnutsi võivad põrandaõliga kokku puutunud riideesemed iseenesest süttida.

Põrandaõliga kokku puutunud kaltsude ja puitlaastude hävitamiseks tuleks Mati jutu järgi kindlasti tutvuda kemikaali kasutusjuhendiga.

Mati sõnade järgi tuleks põrandaõliga kokku puutunud kaltsud koheselt põletada, enne hävitamist veega niisutada või asetada suletavasse metallist anumasse. Kilekotti pakkimist Matt ei soovitanud.

Pärnumaal on varemgi isesüttimisest tekkinud põlenguid olnud. 2008. aasta märtsis süütas  vesinikperoksiidiga määrdunud riidetükk Pärnus Mai Selveris pesumaja. Suurem põleng suudeti tänu valvesüsteemi antud häirele toona ära hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles