Noortepeol osalejad joonistavad esimesed tantsukaared

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte tantsupeo peaproov Tallinna lauluväljakul.
Noorte tantsupeo peaproov Tallinna lauluväljakul. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna õhtul algab Tallinna lauluväljakul XI noorte laulu- ja tantsupidu „Maa ja ilm“ ja toimub tantsupeo esimene etendus, homme näeb tantsupeo teist etendust ja pühapäeval tuleb laulupidu.

Kokku koguneb laulukaare alla ligikaudu 820 võimlejat ja 6730 rahvatantsijat, laulupeole 22 200 lauljat, peale nende üle 2000 pillimehe ja muusiku. Homses laulupeorongkäigus võib lehvitada mitmele tuhandele Pärnumaa peolisele: Pärnu linnast osaleb peol 69 ja Pärnumaalt 48 kollektiivi.

Lauluväljaku ümbrus kihab inimestest ja bussid-trollid on peolistest pungil.  

Osalejate sõnutsi on proovide periood lauluväljakul kulgenud palavusega võideldes, mõni väike peoline on vajanud esmaabigi, kuid tänane tantsupeo peaproov jättis lavastusest võimsa mulje ja oodata võib elamuslikku suurpidu.

XI noorte tantsupeo lugu räägib sellest, kuidas noor inimene läheb maailma avastama, kasvades oma maa avastab ja siia tagasi ruttab.

Laulupeo kunstiline juht on Veronika Portsmuth, tantsupeo kunstiline juht Märt Agu ja XI noorte laulu- ja tantsupeo programmijuht Raul Talmar. Tänavune noortepidu on Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmi üks selle suve suursündmusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles