Kantrisõbrad tantsisid rivi asemel spiraalis

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Laupäeva ennelõunal Pärnu linnatänavatel alguse saanud ja hiljem Sassi tallis jätkunud 12. line-tantsu festival kogus ligi pool tuhat osavõtjat. Osalejate muljete järgi läks festival igati korda ja melu jagus pühapäeva õhtutundideni.

Korraldajate sõnutsi toimus tänavune festival sellisel kujul viimast korda. „Edasised plaanid on ambitsioonikamad ja kavatsus on kolida taas Pärnu linna,” rääkis aastaid koos Kaie Segeriga line-tantsu festivali korraldamist eest vedanud Udo Laane. „Uutest plaanidest täpsemalt rääkida on veel varavõitu.”

Kui Seger hoolitseb kunstilise poole eest, on Laane kanda olnud festivali alguspäevadest peale selle tehniline toimimine.

Nädalavahetusel toimunud tantsufestivalil pikka tantsurivi seekord ei moodustatud, vaid kasutati uudse kujundina hoopis spiraali. Tantsijaid filmis ja pildistas õhust mudellennuki abiga Mart Seger.

Laane sõnutsi oli tänavune tantsusõprade pidu väike ja intiimne, kus osalejaid koos pealtvaatajatega oli 400-500 ringis.

Nagu viimastel aastatel traditsiooniks saanud, said tantsijad tänavugi vihma, kuid Laane ütlust mööda ilma üle kurta pole põhjust. „Laupäeval tuli umbes pool tunnikest tugevat vihma, kuid see oli palaval suvepäeval tantsijatele vaid kosutuseks.”

Kantrimuusikat armastavad tantsijad lõpetasid kahepäevase festivali pühapäeva õhtul Pärnu kuursaalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles