Üheõhtukohvik toetab keeletut kontrabassi

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Tringi erakooli hoovis avatakse üheks õhtuks heategevuslik kohvik Keeletu Kontrabass.
Jana Tringi erakooli hoovis avatakse üheks õhtuks heategevuslik kohvik Keeletu Kontrabass. Foto: Erakogu

13. augustil toimuval “Augustiunetuse” festivalil avatakse Pärnus Jana Tringi erakooli hoovis üheks õhtuks heategevuslik kohvik Keeletu Kontrabass.

Eelmisel aastal kandis üheõhtukohvik nime Haige Kontrabass. Kohviku ja laste kontsertidest teenitud tuludega tehti korda ühe kooli keldrist leitud katkine kontrabass, nüüd ootab vana instrument uusi keeli ja sellest tuleb kohviku nimigi.

“Kontrabass on korda tehtud ja keeled tegelikult olemas, aga vaja on osta veel tagavarakeeli,” kommenteeris Jana Trink. “Tahame koolis anda võimaluse kõigile, kes sellel pillil harjutada soovivad, ja karta on, et selle käigus kulub rohkem pillikeeli.”

Keeletu Kontrabassi muusikalaval astuvad laulu ja pillimänguga üles kooli õpilased ja lapsevanemad, kohvikus müüakse muusikaliste nimedega jooke ja maiustusi. Õhtu edenedes algavad hoovis ühislaulmised Peeter Kaljumäe juhtimisel, kuni pimeduse saabumiseni teevad muusikat kooli noortebändid.

Kohvikusse oodatakse noori peresid arvamust avaldama, millisena nad sooviksid näha Pärnu tulevikku. Pikk laud kaetakse paberiga, kuhu kõik soovijad saavad kirjutada soove, ettepanekuid ja tähelepanekuid noorte perede kohta.

“Vabahariduskeskus viib sel aastal läbi projekti “Noored pered pildile” ja selle avalöök toimub just “Augustiunetusel” meie tänavakohvikus,” valgustas Trink.

“Idee tekkis Pärnu linna arengukava uurides. Oma kooli vanematega nõu pidades leidsime, et n-ö tavaliste noorte perede arvamus jääb tihti varju, aga kes siis veel tuleviku suhtes peaks kaasa rääkima kui mitte noored? Just neilt peab küsima, millises Pärnus nad elada tahaksid,” oli Trink kindel.

Projekti eesmärk on luua kodanikuaktiivsust soodustav keskkond noortele peredele, et nad saaksid rohkem ühiskonnaelus kaasa rääkida.

Ettevõtmist toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital, projekti raames korraldatakse seminare ja koolitusi, valmib mitu raadiosaadet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles