Matek hakkab uut tehast ehitama

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti vanim puitkarkassist elementmajade tootja AS Matek rajab Pärnusse Turba tänavale uue tehasehoone.

Mateki tegevdirektor Sven Mats ja AS Nordecon Pärnu tütarfirma AS Eston Ehituse juhatuse liige Peep Sakk kirjutasid esmaspäeval alla ehitustöövõtulepingule Mateki tehasehoone rajamiseks Pärnus Turba 25 paiknevale 30 296ruutmeetrisele kinnistule, teatas ettevõte.

Rajatava hoone pind on umbes 7700 ruutmeetrit ning seal saab tööd kuni 150 inimest. Uus tehasehoone peaks valmima veebruaris.

„Eesmärk on toota aastas 120 000 ruutmeetrit tasapinnalist elementi ning 10 000ruutmeetrise põrandapinnaga ruumelementi, mis oleks tootmismahu kahekordistamine, võrreldes praegusega,“ kommenteeris Mats.

Seni on Matek tegutsenud rendipinnal, mis Matsi sõnutsi on tulenevalt ettevõtte tehnoloogilisest arengust ebaratsionaalseks jäänud.

Projekti kogumaksumuseks koos kinnistu ostu, ehituse ja tehnoloogilise sisseseade ümberkolimisega on 3,5 miljonit eurot, mida finantseeritakse osaliselt omavahenditest ja osaliselt pangalaenuga.

Ehitusprojekti omanikujärelevalvet teostab AS Telora-E ja projekteeris AS Meistri Projekt.

Matek on Eesti vanim puitkarkassil elementmajade tootja, mis tegutseb aastast 1988. Viimaste aastate müügimahust on ligi 95% eksporditud, põhilised sihtturud on Norra ja Rootsi.

Mateki põhitooted on kortermajad, lasteaiad, koolid. Samuti projekteeritakse, toodetakse ja ehitatakse eramaju.

Mateki mullune netokäive oli 138,8 miljonit krooni ja kasum 10,67 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles