Tootsi Turvas kasvatas mullu käivet ja kasumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsi briketitehase hoone.
Tootsi briketitehase hoone. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Peamiselt turba ja turbatoodete tootmisega tegelev Tootsi Turvas kasvatas eelmisel aastal nii käivet kui kasumit.

Tootsi Turba aastaaruande järgi kerkis ettevõtte käive mullu 32 protsenti 380 miljoni kroonini ja puhaskasum 34 protsenti ligi 33 miljoni kroonini. Ettevõte märkis, et kasumi kasvu taga on müügi suurenemine, püsikulude kokkuhoid ja turbatootmise omahinna langus.

Kasvuturbad andsid ettevõtte käibest 155 miljonit, brikett 62 miljonit, küttefreesturvas 49 miljonit, tükkturvas 47 miljonit, turbatootmismasinate müük 22 miljonit, soojusenergia 17 miljonit ning hakkepuit, puidujäätmed ja küttepuud 16 miljonit krooni.

Eesti turu osa Tootsi Turba müügis oli 199 miljonit krooni. Rootsi osa oli 70 miljonit, Soome osa 39 miljonit, Hollandi osa 21 ja Iirimaa osa 11 miljonit krooni. Kokku eksportis ettevõte toodangut 19 välisriiki.

Eelmisel aastal investeeris ettevõte 42 miljonit krooni ja plaanib tänavu investeeringuid 61 miljoni krooni väärtuses. Muu hulgas on ettevõttel kavas 16 miljoni kroonine investeering Tootsi asula tükkturba katlasse.

Tootsi Turvas andis mullu täistööaja arvestuses tööd keskmiselt 149 töötajale. Palkadeks kulus ilma sotsiaal- ja töötuskindlustuse maksuta ligi 32 miljonit krooni.

Tootsi Turba omanik on Soome Vapo kontsern.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles