Jüri Jaanson toetab veespordikeskuse ehitamist Ida-Virumaale

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson.
Jüri Jaanson. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Nädalavahetusel arutati Ida-Virumaal Maidla valda Aidu põlevkivikarjääri kavandatava veespordikeskuse projekti.

Kohtumisel, mida vedasid Maidla vallavanem Hardi Murula ja rahvusvahelise sõudeföderatsiooni (FISA) tehniline direktor Svetla Otzetova, osalesid teiste seas riigikogu liikmed, kahekordne olümpiahõbe sõudmises Jüri Jaanson ja Ida-Virumaalt parlamenti valitud Rein Aidma.

“Edaspidi korraldada plaanitavate rahvusvaheliste võistluste huvides on, et kanal valmiks koostöös rahvusvaheliste spordiorganisatsioonidega,” rääkis aastaid Pärnus elanud Jaanson. “Sellisel juhul on nad kohalike oludega kõige paremini kursis.”

Aidu veespordikeskuse ehitus peaks algama aastail 2012-2013 pärast põlevkivikarjääri sulgemist. Valmimine ning esimene võistlus on planeeritud aastasse 2015.

“Kanal loob Ida-Virumaal head tingimused rahvusvahelisteks võistlusteks valmistumiseks, samuti on tal võimalik rahvusvaheliste veespordivõistluste korraldamise kohana kujuneda Põhjamaade ja Loode-Venemaa veespordi keskpunktiks,“ lisas varem aastaid Ida-Viru maavanemana töötanud Aidma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles