Pärnu südalinn kaevatakse jälle üles

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikal tänaval liiklust päriselt ei suleta, torutöid tehakse poole tänavalaiuse kaupa.
Pikal tänaval liiklust päriselt ei suleta, torutöid tehakse poole tänavalaiuse kaupa. Foto: Urmas Luik

Pärnu südalinnas juunis alanud tänavate kaevetööde hingetõmbepaus sai esmaspäeval läbi ja sel nädalal on torutöömeestel jälle lepinguline õigus tänavad üles kaevata ja liinibusside ajagraafikudki segi lüüa.

AS Pärnu Vee projektijuht Jaanus Vent edastas eile täpsustatud sügiseste tööde graafiku, millest ilmneb, et Pikk tänav kaevatakse augustis-septembris vee- ja kanalisatsioonitorustiku ehitamise käigus üles Nikolai, Pühavaimu ja Munga tänava ristmike kohal. Tänavat liikluseks sel ajal täielikult ei suleta, kuna torutöid tehakse poole tänavalaiuse kaupa. Tervikuna suletakse liiklusele aga Aia tänav ringristmikust Väike-Posti tänavani.

“Samal ajal võib just Pikal tänaval kaevetööde käigus ette tulla viivitusi, kui arheoloogilise järelevalve käigus leitakse midagi uurimisväärset ning veevärgi ehitus mõneks ajaks peatatakse,” ütles Vent.

Nikolai tänaval läheb kavakohaselt torutöödeks septembris Uue ja Pika tänava vahelisel lõigul. Uus tänav kaevatakse üles paariks nädalaks septembris, Malmö tänav juba augustis.

Sügiseste kaevetööde graafikus on veel Pühavaimu, Aia, Rüütli (Aia ja Hommiku tänava vaheline lõik) ja Ringi tänav.

“Ringi tänaval on südalinnas tööd kõige rohkem,” teatas Vent. “Tööd toimuvad Võimlemise ja Kuninga, Kuninga ja Rüütli ning Rüütli ja Pika tänava vahelisel lõigul. Nendega peaksime lõpuni jõudma oktoobris.”

Tööde lõpetamine tähendab Pärnu Vee projektijuhi sõnade kohaselt uue tänavakatte rajamistki. Suvel enne 15. juunit tasandati mitu pooleli lõiku ajutise mustkattega, kus juba ongi tekkinud auke ja märgata pinnasevajumisi. Venti kinnituse järgi saavad enne talve kõik torutööde all olnud tänavad südalinnas püsiva mustkatte ja need antakse liiklejaile üle varasemast paremas kvaliteedis.

Seoses kaevamistega tehakse muudatusi linnabusside sõidugraafikus.

Pärnu Vee juhataja Garri Suuk kinnitas, et novembris peaks südalinn torutööde poolest rahule jäetama. Küll ootab tuleval aastal järge uue veevärgi ehitus Karusselli ja Karja tänava piirkonnas ning Pärnu jõe vasakkalda tänavatel. Nende tööde tegemiseks kuulutatakse hanked välja augusti lõpus.

Tänavuste torutöödega saab umbes 70 protsenti linna uuest vee- ja kanalisatsioonivõrgust valmis, tulevaks kaheks aastaks jääb ligemale 60 kilomeetrit torutöid, mida kaasrahastab Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond.


Linnabusside liikluse olulisemad muudatused

15. augustist kella 14st on liiklus suletud Aia tänaval Kuninga tänavast Väike-Posti tänavani. Marsruut muutub bussidel number 7, 8, 10, 15, 18 ja 1a varahommikul ja number 5-l tööpäevadel kell 7.11 ja 13.11 Puiestee peatusest väljuval ringil.

Ülejõe suunas sõidavad bussid Supeluse, Pühavaimu, Lõuna ja Kuninga tänavat pidi. Aia peatus jääb ära. Selle asemel on peatus endises Koidula peatuses Kuninga tänaval.

Ülejõelt tulles sõidavad bussid Akadeemia, Lõuna, Pühavaimu ja Supeluse tänava kaudu. Selles suunas jäävad ära Teatri, Bussijaama ja Aia peatus.

Bussid peatuvad kunagises Postimaja peatuses ja ajutises peatuses Pühavaimu tänaval kohe pärast Lõuna tänavalt mahakeeramist (samas kohas, kus kevadel).

Kaevetööd Aia tänaval kestavad septembri lõpuni.

Allikas: GoBus Pärnu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles