Pärnu linnavalitsus kavandab tuleval aastal eelarvesse väikest kasvu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Kukk.
Meelis Kukk. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linna 2012. aasta eelarve kasvab kava kohaselt tänavusega võrreldes veidi, linnal on plaanis tuleval aastal pikaajalisi kohustusi vähendada ja maksta 700 000 eurot intressideks.

Pärnu abilinnapea Meelis Kukk teatas reedel vastuseks BNSi küsimustele, et linna 2012. aasta eelarve maht on võrreldes tänavu aasta eelarve mahuga veidi suurem. "Tegevused 2012. aasta eelarve koostamiseks käivad, seetõttu on ennatlik anda väga täpseid numbreid," kommenteeris ta.

Kuke sõnul on Pärnu tuleva aasta eelarve rõhuasetus põhitegevuse tulemi suurendamisel. Selle arvel on linnal kavas vähendada pikaajalisi kohustusi, et saavutada 2013. aastaks regulatsioonidega määratud investeerimissuutlikkus ehk netovõlakoormuse piirmäär.

2012. aasta investeeringute mahuks on Pärnu linnavalitsus planeerinud Kuke sõnul ligikaudu 2,5 miljonit eurot. "Investeeringud on suunatud teedevõrgu parandamisse, linna hoonete renoveerimisse," selgitas ta. "Kohalike omavalitsuste finantsjuhtimise seaduse kohaselt on ka intressimaksed käsitletavad investeerimistegevusena, linna kulu sellesse kategooriasse on ligi 0,7 miljonit eurot."

Kuke sõnul on kavas linnavalitsuse allasutustelt ja struktuuriüksustelt saada eelarvetaotlused septembri lõpuks ja esitada eelarve volikogule esimeseks lugemiseks novembris. "Teine lugemine jääb detsembrisse," ütles abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles