Mobiilinumbri üleviimine muutus kiiremaks

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuu algusega jõustunud määrusega muutuvad seni kehtinud nõuded numbri üleviimisel ühest võrgust teise nii sideettevõtetele kui klientidele.

Olulisim uuendus on, et kui vana määrus kohustas sideettevõtet numbri võrgust teise viima vähemalt kaheksa päeva jooksul, siis nüüd peab seda tegema kuue päevaga. See on kohustus, milles järeleandmisi teha ei või.

Samal ajal võimaldab andmebaas, mida numbriliikuvuse toimimiseks kasutatakse, numbri üle viia juba kolme päevaga. Seda juhul, kui sideettevõte kiiresti tegutseb.

Tehnilise järelevalve ameti peadirektori asetäitja Priit Soomi sõnutsi saavad määruse muudatusest kasu ennekõike sideettevõtete kliendid, kuna numbriliikuvuse protsess läheb senisest mugavamaks ja võtab vähem aega.

“Enne numbriliikuvuse protsessi algatamist soovitame inimestel kindlasti tutvuda kehtiva sidelepingu ning arveldusperioodi tingimustega, et lepingu lõpetamisega ei kaasneks trahve ega topeltmaksustamist kuupõhiste arveldusperioodide puhul,” lisas Soom.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles