Shalomi abikeskus saatis botased teele

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shalomi vabatahtlik Varika Koronen paigutas kasti viimaseid jalatsipaare. Kõige rohkem sooviti saada suurusnumbreid 38 ja 41.
Shalomi vabatahtlik Varika Koronen paigutas kasti viimaseid jalatsipaare. Kõige rohkem sooviti saada suurusnumbreid 38 ja 41. Foto: Karin Klaus

Sel nädalal jõudis lõpule Pärnu Shalomi abikeskuse kevadel algatatud projekt, mille eesmärk oli koguda spordijalanõusid vähekindlustatud perede lastele. Kastidesse pakiti viimased botase- ja tennisepaarid, mis maakonna sotsiaaltöötajate vahendusel peaksid varsti abivajajateni jõudma.

Juhtimaks tähelepanu sotsiaalsele probleemile, et kaugeltki igas peres pole lastele võimalik korralikke jalanõusid osta, tähistatakse maailmas 5. aprillil paljajalu käimise päeva. Mõtte autor on ameeriklane, kes lõi kvaliteetseid kingi tootva firma TOMS Shoes. Ostes firmast paari kingi, saadetakse ühtlasi paar jalanõusid Aafrika lastele.

Tänavu kevadel kõnniti samal üritusel paljajalu Pärnuski ja algatati Pärnumaa lastele jalatsite kogumise aktsioon.

Valdade sotsiaaltöötajad andsid Shalomile teada lastest ja noortest, kel korralikud spordijalanõud puuduvad. Shalomi juhataja Anne Aasa sõnutsi tuli sooviavaldusi peaaegu kõigist Pärnumaa valdadest, kokku sooviti üle 300 paari jalatseid.

“Päris kõiki soove täita me ei saanud, aga väga palju puudu ka ei jäänud,” tõdes Aas ja lisas, et palju saadi kirju otse koolidelt ja lasteaedadelt.

“Kirjutati, kuidas paljudel lastel on spordijalatsid lagunenud või vale suurusnumbriga. Osa õpilasi teeb kehalise kasvatuse tundides kaasa vahetus- või õuejalatsites või lausa paljajalu, mis on sobiv küll võimeldes, kuid halb joostes-hüpates. Usun, et projekt aitab probleemi veidigi leevendada,” lootis Aas.

Nädala alguses laoti Shalomi kaupluse ruumides kastidesse veel viimaseid jalatsipaare. Karpidesse jagus nii tuntud firmade uhiuusi botaseid kui veidi kantud ja tagasihoidlikumaid jalavarje, siiski kõik kvaliteetsed ja ilusad. Aktsioonis on abiks olnud koostööpartnerid Rootsis, Pärnu jalatsikauplused ning eraisikudki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles