Noored purjetajad viivad Pärnu lasteküla lapsed purjetama

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John ja tema "laevakoer" Emil.
John ja tema "laevakoer" Emil. Foto: Malle Kosk

Laupäeval, 3. septembril korraldab MTÜ Pärnu Noorte Purjetamise Edendamise Selts Pärnu jahtklubis heategevusliku purjeregati jahtklubi auliikme ja hea sõbra John Janssoni mälestuseks. Iga regatil osalev jaht võtab endaga purjetama mõne Pärnu lasteküla lapse.

Noorte purjetajate sõnul ajendas neid regatti korraldama lahkunud sõbra mälestus. "2010. aasta kevadel meie hulgast lahkunud John oli suur Pärnu noorte purjetajate toetaja, kelle X99 jahtlaevaga Vanishing Point on alates 2003. aastast esimest korda purjetamist proovinud üle 50 noore,” rääkis MTÜ juhatuse liige Taavi Lindmaa.  “Hoolimata meie ja Johni ligi poole sajandi suurusest vanusevahest, oli ta alati iga seltskonna hing ning kõigi lemmik. Just tema eeskujul ja mälestuseks tahaksimegi noortele purjetamist tutvustada."

MTÜ Pärnu Noorte Purjetamise Edendamise Selts kutsub laupäeval endaga purjetama Pärnu Lasteküla lapsed. "Soovime hea sõbra auks pakkuda mälestusregatil purjetamise võimalust lastele, kel endil on ehk veidi raskem sellise alani jõuda,” sõnas Lindmaa.

Enne regatti annab Pärnu jahtklubi juhatuse liige Mihkel Kosk lastele esmased juhtnöörid purjetamiseks ja merel toime tulekuks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles