Statoil ehitab Pärnusse uue teenindusjaama

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoil
Statoil Foto: Urmas Luik

Via Baltica trassile Pärnusse Ehitajate tee 4 kerkib uus Statoili Ülejõe teenindusjaam, milles on tankimisvõimalused nii sõiduautodele kui raskeveokitele, pood ja autopesula. Teenindusjaam on kavas avada juba oktoobris.

Eesti Statoili peadirektori Helle Kirs-Toigeri sõnul on tegu pikalt ettevalmistatud projektiga, mille tulemusena Statoili teenindusjaamade arv Pärnus kasvab neljale. „Krundi Via Baltica Pärnu ümbersõidu äärde soetasime juba 2005. aastal, kui alustati ümbersõidu projekteerimisega, kuid reaalsete ehitustöödega sai alustada alles selle aasta mais,” ütles ta.
 
Statoili Ülejõe teenindusjaama tuleb kaks tankimissaart, kus võib tankida samaaegselt neljal tankimiskohal nii mootoribensiine kui diislikütust. Raskeveokite ja busside tankimiseks ehitatakse eraldiseisev kõrgsurvetankuritega diislikütuse tankimisala. Teenindusjaama juurde kuuluvad autopesula ja pood.
 
Ülejõe teenindusjaam asub Via Baltica Pärnu ümbersõidu Tallinna-poolses otsas ja hakkab olema avatud ööpäev läbi.
 
Peatöövõtu lepingu teenindusjaama ehitamiseks sõlmis Eesti Statoil Pärnu päritolu ehitusettevõttega Sa.met AS. Omaniku järelevalvet teostab OÜ Lood & Partnerid. Koguinvesteeringu suuruseks kujuneb orienteeruvalt 1,4 miljonit eurot ja see loob Pärnusse kümmekond uut töökohta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles