Kohus kuulutas Järvesalu protsessi kinniseks

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu.
Vello Järvesalu. Foto: Henn Soodla

Täna kell 14 algas Pärnu maakohtus taastusravikeskuse Estonia hagi arutamine Vello Järvesalu vastu, mille kohtunik Toomas Talviste kuulutas kinniseks.

Estonia nõuab endiselt ettevõtte juhilt Järvesalult 23 225 eurot ja sellele lisanduvaid viiviseid, leides, et talle maksti osa lahkumishüvitisest välja alusetult. Järvesalu sellega ei nõustu.

Ettevõtte vara omastamises süüdi mõistetud Järvesalu lõpparve oli 783 947 krooni, millest pärast tulumaksu mahaarvestamist maksti välja 619 319 krooni. Lõpparvest 460 000 krooni oli Järvesalu kümne kuu tasu, 319 765 krooni hüvitis 203 kasutamata jäänud puhkusepäeva eest ning ülejäänu paari päeva töötasu. Estonia soovib tagasi kümne kuu töötasu kättesaadud summat, mis eurodes on 23 225 eurot.

Kohtuistung hagi arutamiseks pidi algama 16. juunil, kuid kohtunik Toomas Talviste lükkas selle 13. septembrile.

Täna tuli istungile üksnes Estonia esindaja Ants Nõmper, Järvesalu ja tema kaitsja istungile ei ilmunud.

Kohtunik Talviste otsustas menetluse kuulutada kinniseks, viidates õigusaktidele, mille sisu ta ei avanud.

Estonia vara omastamises süüdi mõistetud Järvesalu on välisministeeriumi kodulehekülje andmetel endiselt Ukraina aukonsul Pärnu, Viljandi, Saare ja Lääne maakonnas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles