Aasta noorsootöötaja on Janne Ristimets

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsuõpetaja Janne Ristimetsa õpilasi näeb sageli Pärnus esinemas.
Tantsuõpetaja Janne Ristimetsa õpilasi näeb sageli Pärnus esinemas. Foto: Urmas Luik

Tänavune aasta noorsootöötaja on Pärnu Kunstide maja tantsustuudio juhendaja Janne Ristimets.

1999. aastast Kunstide majas omanimelist tantsustuudiot juhendav Ristimets pälvis tunnustuse mitteformaalsete õpikeskkondade loomise ning laiahaardelise ja aktiivse tegevuse eest laste ja noorte tantsumaailma juhtimisel.

Janne Ristimetsa tantsustuudios õpib sadakond 4-19aastast last ja noort loov- ja vabatantsu. Tema lavastatud tantsuetendusi ja esinemisi on näinud igaüks, kes on külastanud Pärnus jõuluvanade konverentsi, käinud jääfestivali avamisel, lumelinnas, uisukarnevalil, hansapäevadel, Pärnu päeval, Unicefi Sinise nädala ja lastekaitsepäeva üritustel, rahvusvahelisel tantsupäeval.

Üleriigilise “Koolitantsu” konkursi finaalis astus lavale Janne Ristimetsa kolm tantsurühma, kahest neist said laureaadid. Kevadel naasid tema juhendatavad tantsijad Poolast laste- ja noortefestivalilt “Majowa nutka” teise kohaga.

Tantsustuudio sünnipäevast sai Pärnu linna jaoks suurejooneline sündmus, mida tähistati tantsuetendusega “Tants meile, teile ja meie linnale”.

Kolleegid hindavad Janne oskust kaasata väikesi tantsijaid tantsude loomisse ja näevad, et tantsustuudios ei õpita ainult tantsima, vaid suhtlema, üksteisest hoolima ja nooremate eest hoolitsema.

Vastne aasta noorsootöötaja on jõudnud korraldada tantsulaagreid, juhtida 11. noorte laulu- ja tantsupeo üleriigilisel tutvumisüritusel tantsutöötubasid ning lüüa kaasa Eesti tantsupedagoogide liidu volikogu töös.

Aasta noorsootöötaja tiitlile oli esitatud ühtekokku neli väga väärikat kandidaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles