Ligi 300 kaitseliitlast koguneb õppusele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu- ja Läänemaa kaitseliitlased avavad sel nädalal sisejulgeolekule keskenduvate reservõppekogunemiste seeria.

Tänavu sügisel keskenduvad reservõppekogunemised paljudes maakondades sisejulgeolekule ja objektikaitsele, esimesed selle eriala spetsialistidele mõeldud reservõppekogunemised algavad sel nädalavahetusel Pärnu- ja Läänemaal.

Kaitseliidu ülesanded kriisiolukorras sisejulgeoleku tagamisel on seadustes viimastel aastatel märksa selgemad vormid saanud ning Kaitseliidus on loodud sisekaitsekompaniid.

„Objektikaitsele pühendatud õppekogunemiste eesmärk ongi sisekaitsekompaniide funktsioonipõhise väljaõppetaseme ühtlustamine,“ selgitas Pärnumaal algava õppekogunemise üldjuht, kohaliku maleva väljaõppeülem major Lauri Larm.

Kokku ligi 300 reservisti koondavad õppekogunemised on jagatud erialade kaupa, näiteks jalavägi harjutab planeerimata rünnakut, kontrollpunkti tööd, vaatluspostidel ja jao koosseisus lahingpatrullis tegutsemist. Sisekaitsekompaniide vabatahtlikud juhid harjutavad samal ajal objektikaitseplaanide ja lahingkäskude koostamist.
 
Kaitseliidu Lääne maleva sisekaitsekompanii reservõppekogunemist juhib maleva staabiülem kapten Kristjan Muld.

Tavapärasest vilkamat rohelaigulist liikumist võib kohata Pärnumaal Potsepa karjääris, Tootsis ja kaitseringkonna territooriumil Pärnus. Läänemaal tegutsetakse Piirsalu raketibaasi ümbruses.

Kaitseliidu sisekaitsekompaniide ülesanne on sõja- või eriolukordades kaitsta riiklikult tähtsaid objekte. Sisejulgeoleku teemadele keskenduvad tänavu reservõppekogunemised ka Harju, Võrumaa, Tallinna, Jõgeva ja Tartu malevates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles