Riigiprokuratuur kaebas edasi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Oppar (vasakul) ja taanlane Thorben Gronkjaer Nielsen kohtusaalis.
Alar Oppar (vasakul) ja taanlane Thorben Gronkjaer Nielsen kohtusaalis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Riigiprokurör Triin Bergmann esitas apellatsiooni Harju maakohtu otsuse suhtes, millega mõisteti õigeks Audru kalafarmi arendamisega tegelnud FjordFresh Holding ASi juhatuse liige Thorben Nielsen ja põllumajandusministri endine nõunik Alar Oppar.

Septembri lõpul mõistis Harju maakohtu kohtunik Liina Pohlak mehed õigeks neile inkrimineeritud süüdistustes, mille kohaselt Oppar võttis ja Nielsen andis altkäemaksu, et Oppar oma mõjuvõimuga kaubeldes aitaks kalafarmi projekti edendada. Riigiprokurör nõudis Opparile kuuekuulist kolmeaastase katseajaga tingimisi vangistust ja Nielsenile kolme kuud tingimisi niisama pika katseajaga. Kumbki kohtualune ennast süüdi ei tunnistanud.

Oppar ütles kommentaariks Pärnu Postimehele, et apellatsioonist sai ta teada Äripäev online’ist, kuid möödunud töönädala lõpuni polnud neile ega kaitseadvokaatidele laekunud mingit muud informatsiooni.

Nielsen kirjeldas kolm ja pool aastat kestnud juurdlust ning kohtulugu kui midagi kafkalikult sürrealistlikku, kuid lisas, et appellatsiooniga on astutud Lewis Carrolli Alice’i imedemaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles