Koidula pargis peetakse rinnapiimapiknikku

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline rinnapiimanädal toimub 1.-7. augustini ja tänavuseks motoks on “Emapiim on elu alus”.
Rahvusvaheline rinnapiimanädal toimub 1.-7. augustini ja tänavuseks motoks on “Emapiim on elu alus”. Foto: Elmo Riig

Kes veel ei teadnud, siis praegu kestab rahvusvaheline rinnapiimanädal. Tuleval teisipäeval algab selle raames Pärnu Koidula pargis kell 11 rinnapiimapiknik.

Sünni ja imetamise tugiühingu imetamisnõustaja Riinu Verlin, kes on üks ürituse korraldajatest, rääkis, et plaanis on korraldada avalikus ruumis vestlusring, kus käsitletakse põhalikult beebi imetamist avalikus kohas. “Tundub, et väljaspool kodu imetamine on paljudele emadele keeruline just ümbritsevate suhtumise tõttu või siis tundub, et suhtutakse taunivalt,” lausus Verlin. Seega, üks eesmärke on imetavaid emasid julgustada ja näidata, et lapse toitmiseks ei pea põõsasse või tualetti pugema.

“Sel aastal tahame just Pärnus rohkem tähelepanu pöörata sellele, et beebidega emad vajavad tuge ümbritsevailt. Kas selle näol, et kauplustes ja toidukohtades oleks koht imetavatele ja väikelastega emadele või et (ka suuremat last) imetav ema pälviks kaaskodanikelt silmapöörituste asemel tunnustavaid pilke.”

Piknikust osa saama on oodatud kõik emad beebidega ja needki, kes ei ole emad, kuid keda imetamise teema ühel või teisel moel puudutab. “Loodame, et see mõte levib ja sellest saab kena traditsioon augusti esimesel nädalal,” märkis imetamisnõustaja.

Rahvusvaheline rinnapiimanädal vältab 1.–7. augustini ja tänavune moto on “Emapiim on elu alus”. Sel aastal tähistatakse rinnapiimanädalat juba nii Tallinnas, Tartus kui Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles