Ehitusfirma kontodelt kadus veerand miljonit eurot

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirvela korterelamu traagilise majapõlengu algatanud ehitaja tööandja on maksuametile võlgu jäänud ligikaudu 130 000 eurot.
Hirvela korterelamu traagilise majapõlengu algatanud ehitaja tööandja on maksuametile võlgu jäänud ligikaudu 130 000 eurot. Foto: Mailiis Ollino

Mullu sügisel pälvis OÜ Palmver Ehitus avalikkuse tähelepanu mõnevõrra ­segastel, isegi negatiivse alatooniga asjaoludel. Ettevõtte palgal olnud tööline algatas Hirvela korterelamu katust vahetades traagilise põlengu, mis tõi majaelanikele kaasa rohkem probleeme, kui ­tulekahju üldjuhul põhjustab. Vaid umbes kuu hiljem osutas firmale mõnevõrra teistsugust tähelepanu maksuamet.

Novembri lõpuks oli Palmver ­Ehitus riigile makse tasumata jätnud üle 100 000 euro. Firma kontod arestiti ja selle tulemusena sai maksuamet kätte umbes 6000 eurot. Mai alguse seisuga oli tasumata makse veel üle 130 000 euro ja vara, mille arvelt nõudeid rahuldada, enam polnud.

Enne pangaarvete arestimist oli kontodelt siiski võetud märkimisväärne summa sularaha, paraku mitte maksuameti poolt. Ameti kontrollid näitasid, et täpsemalt võeti kontodelt 254 885 eurot, millega saanuks maksuvõla tasuda topelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles