Lätis metsa kustutanud Eesti päästjad tulid koju

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapõleng Lätis Mazsalaca maakonnas.
Metsapõleng Lätis Mazsalaca maakonnas. Foto: Läti Riiklik Tuletõrje- Ja Päästeteenistus

Läti Mazsalaca maakonna metsapõlengut kustutamas käinud Eesti päästjad tulid laupäeva õhtul koju, eile toodi tagasi naabrite juurde jäänud roomiksõiduk, voolikud ja voolikukonteinergi.

Eesti piirist 2,5 kilomeetri kaugusele jäänud Mazsalaca maakonna metsatulekahju õnnestus päästeameti teatel kiiresti peatada, selle pindala ei suurenenud ja jäi 230 hektarile.

Läti tuletõrje- ja päästeteenistus palus kolmapäeval Eestit abi, peatamaks metsatulekahju. Tuli levis Eesti piiri suunas, ohustades Pärnumaa Sookuninga looduskaitseala. Abipalve vastusena saadeti Lätti päästeameti maastikuläbimise võimekusega masinad, voolikukonteiner ja päästjad, kes töötasid seal laupäeva õhtuni.

Eestis kehtestati pikalt kestnud kuuma ja kuiva ilma tõttu 28. juulil suure tuleohuga aeg, mis kehtib senini. See tähendab, et looduses on keelatud lõkketegemine ja grillseadmete, sest sellest lendavad sädemed võiksid metsa süüdata. Samal põhjusel on keelatud suitsetada ja lahtist tuld kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles