OÜ Kaisma ehitab noorkarjalauda panga abiga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ­Postimehe preemia ­laureaat, OÜ Kaisma tegevjuht Ly Kivikas võttis tunnustuse vastu Kurgja talumuuseumis.
Pärnu ­Postimehe preemia ­laureaat, OÜ Kaisma tegevjuht Ly Kivikas võttis tunnustuse vastu Kurgja talumuuseumis. Foto: Lilli Tölp

Kaisma osaühing ehitab 303kohalise noorkarjalauda kahe lägamahuti ja kahe silohoidlaga. Plaani elluviimist kinnitab SEB ja äriühingu vahel sõlmitud finantseerimisleping 1,3 miljoni euro ulatuses.

Kaisma nõukogu esimehe Tarmo Lehiste ja juhatuse liikme Ly Kivikase jutu järgi suureneb uue lauda ehitamise järel lüpsilehmade arv 100 võrra, sest nii palju kohti vabaneb noorloomade arvelt. Praegu on põllumajandusettevõttel ligemale 400pealine piimakari ja sama palju noorloomi.

Uusi lägahoidlaid on vaja muutunud keskkonnanõudeid järgides, silohoidlate ehitamist plaanis osaühing aastaid, sest veiste arv suureneb ja senised jäävad sööda hoidmisel väikeseks.

SEB keskmise suurusega ja väikeettevõtete segmendi juhi Edward Rebase sõnade kohaselt tunneb pank heameelt, toetades ettevõtlust maapiirkonnas, et elu maal areneks ja elanikele säi­liksid töökohad lähiümbruses.

“Tunnustada tuleb ette­võtlikke inimesi, kes panustavad järjepidevalt maapiirkonda,” märkis Rebane. “Põllumajan­duses on ekstreemsetest ilmastikutingimustest tingitud heitlik aeg, aga pangana teeme endast parima, et toetada meie pikaajalisi kliente.”

Põhja-Pärnumaa vallas annab Kaisma osaühing tööd ligemale 30 inimesele. Renoveeritud on Kärdi suurfarm ja kar­jale vajalik söödavili kasvab majandi põllul.

Maaülikoolis majandusarvestuse ja finantsjuhtimise eriala lõpetanud Ly Kivikas juhib firmat 2013. aastast.

Pärnu Postimees väärtustas oma preemiaga tema kui noore ettevõtja, kogukonna aktiivse liikme ja pereema panust Carl Robert Jakobsoni konkursil. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles