Suvine kolimine ja bussipiletite hinna tõus mõjuvad Pärnu elanikkonna kasvule kui pärm

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droonofoto Pärnu Kesklinna sillast.
Droonofoto Pärnu Kesklinna sillast. Foto: Ardi Truija

Pärnusse sisse kirjutatud elanike arv on suvekuudel jõudsalt kasvanud, juulis registreeris end Pärnusse elama 175 inimest rohkem kui siit end välja kirjutas.

„Suvekuud on lastega peredele kõige mugavam aeg kolimiseks, et uut õppeaastat alustada uues lasteaias või koolis. Samuti võib arvata, et elanike arvu kasvu taga on soodsam bussipileti hind Pärnu sissekirjutusega elanikele,” kommenteeris abilinnapea Rainer Aavik Pärnu elanikkonna erakordset kasvamist.

Võrdluseks: juunis kasvas linna elanike arv 31 võrra. Linna andmeil kõigub Eesti-sisene ränne kuude lõikes tavaliselt kuni paarikümne inimese võrra, kuid juulis märkis end pärnakaks lausa 149 eestimaalast. Välismaalt tulijaid oli 26. 

Pärast Paikuse, Audru ja Tõstamaa vallaga liitumist elas Pärnu linnas 2018. aasta 1. jaanuaril 51 640 inimest. 1. augusti seisuga on linna elanike arv 51 822.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles