Galerii: Manijal käivad komöödia "Mehed" võtted

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Manija saarel läksid lahti komöödiafilmi "Mehed" võtted ja teatrilavastuse põhjal valmiv teos linastub järgmise aasta alguses.

Stsenarist ja režissöör Gerda Kordemets on vorminud kolmest mehest rääkiva lavastuse järel filmistsenaariumi, mis läks võttesse juba möödunud nädala lõpul. Linateos tuleb Eesti kinodes ekraanile 2019. aasta alguses.

Sketšidega vürtsitatud romantilise komöödia peategelased on kolm sõpra-näitlejat – Tiit Sukk, Veikko Täär ja Margus Prangel –, kes mängivad selles filmis nii iseend kui kõiki meeste kujutluspiltidest arenevate sketšide karakterrolle. 

Kordemets lisas, et näidend “Mehed” räägib ju tegelikult rohkem ikka naistest. “Seda filmistsenaariumiks kohandades püüdsin mõelda sellele, mida naised vahel valesti teevad,” seletas ta. “Mida annab valesti teha, et mõnikord hakkab meestele tunduma, et nad on lõksus, kust tahaks pääseda? Isegi, kui tegelikult ei taha. Nii kodus kui tööl. Miks meile vahel tundub, et armastuse asemele kolib koosellu sisse rutiin, et ükskõik kui huvitavasse töösse hiilib tüdimus?”

Stsenaariumi järgi ärkab Veikko ühel hommikul tundmatu daami voodis telefonikõne peale: tema äsjaleitud 25aastane poeg (Mihkel Vendel) kavatseb Harakasaarel endalt elu võtta. Tiit tõstab mässu, kui noor lavastajanna sunnib teda 40selt Romeot mängima. Margus aga otsustab ronida rõdult alla ja põgeneda turvalisest elust, kus pole alles enam midagi, mille üle üllatuda.

Sellisel veidral moel saab hoo sisse kolme mehe teekond Tallinnast Harakasaarele, mille käigus püütakse päästa ühe noormehe elu ja leida tee tagasi iseendani. Olukorda muudab keerukamaks asjaolu, et ühelgi kolmest mehest pole kaasas mobiiltelefoni. 

Loo lõpuks leiavad kõik tasakaalu ja põhjuse eluga edasi minna. Veikko tunneb rõõmu pojast, keda tal kunagi pole olnud, ja mõtleb, et teel kohatud Lauraga (Piret Laurimaa) võiks ehk isegi koos elada. Margus otsustab Harakasaarele jääda ja proovida erakuelu. Tiit aga mõistab, et tema elu ongi see, mida ta endale alati igatsenud on.

Ilmneb seegi, et moel või teisel juhivad meeste elu alati naised.

Kordemetsa jutu järgi räägitakse filmis tõsiselt ja tõsistest asjadest, ent naljakal viisil. “Elu kogu oma tõsiduses on üks kohutavalt naljakas nähtus. Elu ongi komöödia, mitte tragöödia või draama,” kinnitas ta.

Osades on Veikko Täär, Tiit Sukk, Margus Prangel, Mihkel Vendel, Andrus Vaarik, Tõnis Niinemets, Piret Laurimaa, Ursula Ratasepp-Oja, Eva Püssa, Carmen Mikiver ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles